По искане на Окръжната прокуратура в Търговище съдът задържа под стража наркоразпространител

25 Ноември 2016 г.

Искането на Окръжната прокуратура в Търговище за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 22-годишния Атанас Й. от търговищкото село Стража бе уважено днес, 25 ноември 2016 г., от състав на Търговищкия окръжен съд. Младият мъж бе привлечен като обвиняем за придобиване и държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение от Окръжната прокуратура в Търговище – престъпление по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Искането на Окръжната прокуратура в Търговище за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 22-годишния Атанас Й. от търговищкото село Стража бе уважено днес, 25 ноември 2016 г., от състав на Търговищкия окръжен съд. Младият мъж бе привлечен като обвиняем за придобиване и държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение от Окръжната прокуратура в Търговище – престъпление по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс. С постановление на наблюдаващия досъдебното производство прокурор той бе задържан за срок до 72 часа до произнасянето на съда по искането на прокуратурата.

На 22 ноември 2016 г. в село Пробуда в автомобила на обвиняемия и в дома му в село Стража са намерени и иззети хероин, марихуана и метаамфетамини. От приложената справка за съдимост се установява, че Атанас Й. е извършил това престъпление в изпитателните срокове на присъди по други две дела.

Състав на Търговищкия окръжен съд прие, че е налице обосновано предположение за авторството на деянието, както и че има реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, ако е на свобода. Престъплението, в което е обвинен Атанас Й., се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Определението на Окръжния съд в Търговище подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна в тридневен срок.