Окръжна прокуратура – Ловеч предаде на съд мъж, за държане на прекурсори за производство на наркотик и разпространение на метаамфетамин

9 Ноември 2016 г.

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, който държал прекурсори и разпространил метаамфетамин.

Окръжна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, който държал прекурсори и разпространил метаамфетамин.

Обвинението срещу Данаил Д. е за това, че на 20.02.2016 г. в гр.Троян, обл.Ловешка без надлежно разрешително, издадено от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите държал прекурсори, съоръжения и материали за производство на наркотични вещества с цел разпространение - престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

Както и за това, че в периода  от края на ноември 2015 г. до 19.02.2016 г. в гр.Ловеч, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите разпространявал високорисково наркотично вещество – метаамфетамин, като продал на няколко лица различни количества наркотик - престъпление по чл.354а, ал.1,  вр. чл. 26, ал.1 от НК.

Обвиняемият употребявал метаамфетамин в продължение на около 9 години и се бил научил сам да го произвежда. Купувал си необходимите продукти от магазинната мрежа, след което по специална технология извличал наркотичното вещество. Полученото количество използвал за себе си, черпел приятели или продавал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.