По искане на Районна прокуратура – Велико Търново задържаха рецидивист нанесъл побой на двама граждани по хулигански подбуди

6 Октомври 2016 г.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът взе мярка „задържане под стража“ спрямо 29-годишен мъж, който нанесъл телесни повреди по хулигански подбуди на двама граждани.

Прокуратура е повдигнала обвинение на Диян И., за това че на 11.02.2016 г. в гр. Велико Търново, в района на кръстовището на ул. „Н. Габровски” и ул. „Йоновка”, по хулигански подбуди и в условията на опасен рецидив, чрез нанасяне на удари, причинил средна телесна повреда на Н. И.

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът взе мярка „задържане под стража“ спрямо 29-годишен мъж, който нанесъл телесни повреди по хулигански подбуди на двама граждани.

Прокуратура е повдигнала обвинение на Диян И., за това че на 11.02.2016 г. в гр. Велико Търново, в района на кръстовището на ул. „Н. Габровски” и ул. „Йоновка”, по хулигански подбуди и в условията на опасен рецидив, чрез нанасяне на удари, причинил средна телесна повреда на Н. И. Той е обвиняем и за това, че по същото време и място, в съучастие като извършител с Георги К., по хулигански подбуди причинил лека телесна повреда, чрез нанасяне на поредица от удари с ръце и крака по главата и тялото на Б. М. - престъпление по чл. 131 от НК.

С постановление на прокурор от 04.10.2016 г. обвиняемият е задържан за срок до 72 часа до разглеждане на искането за задържане му от съда.

Съдът прие за основателни доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Диян И. е извършил на престъпленията, за които е обвинен. Деянието представлява опасен рецидив и предвиденото в закона наказание за него е лишаване от свобода от пет до дванадесет години. Лицето е осъждано и съществува реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление. Настоящите деяния, са извършени от него на обществено място, при липса на личен мотив и без основателна причина, без да е предизвикан от пострадалите, при демонстриране на безнаказаност и пренебрежение към установените правила и норми. Поради което съдът уважи искането на прокуратурата и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване.