Прокуратурата в Сандански внесе в съда обвинителен акт срещу хулиган, буйствал и посегнал на мъж с брадва

6 Октомври 2016 г.

Районна прокуратура – Сандански предаде на съд Димитър Е. за хулиганство - престъпление по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 23.08.2015 г., около 13 ч., в гр. Сандански в магазин „Дунав“ между обвиняемия Димитър Е. и намиращия се там свидетел Красимир П., възникнал спор, провокиран от първия.

Районна прокуратура – Сандански предаде на съд Димитър Е. за хулиганство - престъпление по чл. 325, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 23.08.2015 г., около 13 ч., в гр. Сандански в магазин „Дунав“ между обвиняемия Димитър Е. и намиращия се там свидетел Красимир П., възникнал спор, провокиран от първия. Поводът бил обвинението му, че мъжът „закачал“ придружаващата го жена, с която живеел на семейни начала. Свидетелят П. отвърнал на непознатият му мъж, че това не е вярно, пазарувал и напуснал магазина. Двойката последвала мъжа на улицата. С камък в ръка Димитър Е., подкрепян от спътничката си, отправял обиди и закани за саморазправа по адрес на Красимир П. Свидетели на тази сцена станали продавачката от магазина, както и други лица наоколо. Виждайки приближаването на повече хора, обвиняемият хвърлил камъка и тръгнал в посока към горското стопанство с викове, че ще видят какво ще стане, когато извика братовчедите си.

Половин час по-късно обвиняемият Димитър Е., придружаван от роднини и приятели, отишъл до дома на Красимир П. и започнал да отправя неприлични изрази и заплахи за саморазправа. Той буйствал и хвърлял различни предмети. Взел намиращата се в двора брадва и започнал да я размахва, след което се приближил до Красимир П. и го ударил по главата с тъпата част на сечивото. След тези действия и като видял кръвта обвиняемият захвърлил брадвата и избягал.

След подаден от свидетелите на случилото сигнал на място пристигнали полицейски служители, които констатирали изпочупени столове, разхвърляни чаши и чинии в двора на пострадалия. Самият той бил отведен от медицнски екип за преглед и лечение.

Изготвената в хода на разследването съдебно-медицинска експертиза установява, че Красимир П. получил контузия в областта на главата, разкъсно-контузна рана в теменната област на главата и подкожно кръвонасядане в областта на лява подмишница. Травматичните увреждания причинили на пострадалия временно разстройство на здравето и страдания.

Предстои обвиняемият Димитър Е. да се изправи на подсъдимата скамейка след насрочване на първото заседание от съда.