Районна прокуратура - Карнобат протестира определението на съда, с което бе изменена мярката за неотклонение „домашен арест“ на обв. Ангел Радичев, извършил хулигански действия на магистрала „Тракия“

1 Септември 2016 г.

Районна прокуратура - Карнобат протестира изменената от „задържане под стража“ в „домашен арест“ мярка за неотклонение определена на обв.Ангел Радичев.

Районна прокуратура - Карнобат протестира изменената от „задържане под стража“ в „домашен арест“ мярка за неотклонение определена на обв.Ангел Радичев. Той е обвинен, за това че на 02.08.2016 г. около 13.00ч. на магистрален път София-Бургас, непосредствено до отбивката за гр.Карнобат, е извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно ругал е Р.В. – шофьор на автобус, удрял е автобуса с намиращи се в него пътници и е отправил заплахи срещу Р.В. – престъпление по чл.325 ал.І от НК.

За това умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 2 г. или „пробация“, както и обществено порицание.

Протестът ще бъде разгледан от Окръжен съд - Бургас.