Районна прокуратура – Тетевен предаде на съда трима извършители на кражби

1 Септември 2016 г.

Районна прокуратура–Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу трима мъже за извършени кражби на вещи от различни собственици.

Районна прокуратура–Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу трима мъже за извършени кражби на вещи от различни собственици.

Обвинението срещу Калоян М. /22 г./ , Иво А./19 г./ и Николай М. /23 г./ е за това, че сами и в различно съучастие във времето от началото на януари до 25.01.2016 г., в град Тетевен, Ловешка област, при условията на продължавано престъпление, като извършители, отнели чужди движими вещи – моторен трион „Хуксварна 55“, 28 бр. туби течен прах за пране, 10 бр. душ гел “Nivea” и “Fа”, сапуни, пасти за зъби, 40 литра ракия, ъглошлайф и други вещи на обща стойност над 1500 лева, от владението на собствениците, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят. По отношение на Калоян М. деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Тримата обвиняеми живеят в град Тетевен и често прекарвали времето си заедно. Калоян А. е осъждан шест пъти, а Иво А. два пъти, за престъпления от общ характер /всички за посегателства против собствеността/. В началото на месец януари 2016 г., разбрали, че в една от къщите на улица „Марин Урманов“ има отворен прозорец на помещението, в което се съхраняват различни инструменти. По същото време забелязали и че на сградата на пощата един от прозорците също не е добре затворен, а в помещението има перилни препарати и ракия. Няколко дни след това, в различно съучастие влизали през прозорците в помещенията, като извършвали кражби на различни вещи, които след това продавали.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.