Районна прокуратура – Троян предаде на съд двама мъже за кражба на вещи, огнестрелни оръжия и боеприпаси

31 Август 2016 г.

Районна прокуратура – Троян внесе обвинител акт срещу двама мъже за извършена кражба и противозаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Районна прокуратура – Троян внесе обвинител акт срещу двама мъже за извършена кражба и противозаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Обвинението срещу Димитър Т. и Владислав В. е за това, че в периода от началото на декември 2015 г. в гр. Троян и в с. Ломец, обл. Ловешка, в съучастие като съизвършители, при условието на продължавано престъпление и повторност в немаловажни случаи, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот, отнели чужди движими вещи, като част от предмета на кражбата са огнестрелни оръжия и боеприпаси. Всички вещи са на стойност 2749.60 лв.

В началото на декември 2015 г. в с. Ломец, обл. Ловешка, от двора на цех на „Поливест” ЕООД, Димитър Т. отнел чужда движима вещ – велосипед, от владението на собственика - мъж от с. Българене, без неговото съгласие с намерение противозаконно да го присвои;

На 06.12.2015 г. около 22.00 часа в гр. Троян, пред пицария „Дон Пацо” двамата отнели два градински стола за 90 лв., без съгласието на управителя и с намерение противозаконно да ги присвоят;

На 07.12.2015 г. в с. Ломец, от цех на „Поливест” ЕООД, в съучастие като съизвършители, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот – разбиване каса на входна врата и катинар на метална каса и чрез използване на техническо средство – чук, отнели чужди движими вещи, като част от предмета на кражбата са огнестрелни оръжия и боеприпаси /26 патрони 12-ти калибър, кожен кобур /патрондаш/, ловен нож с гравюри с калъф, гладкоцевна ловна пушка „Силма, гладкоцевна ловна пушка „ИЖ”, моторен трион „Щил”, цифров видеорекордер /DVR/, мобилен телефон „NOKIA”, на обща стойност 2509 лв., от владението на собственика, без неговото съгласие и с намерение противозаконно да ги присвоят. Престъпление по чл. 195, ал. 1, вр. с чл. 194 ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 28 от НК.

Двамата са обвиняеми и за това, че от 07 до 15.12.2015 г., в себе си и под колони в началото на мост на главен път Ловеч – Троян, в землището на с. Калейца, обл. Ловеч, държали огнестрелни оръжия, без да имат за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339, ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

Двамата обвиняеми работили в цех, собственост на пострадалия. Известно време преди деянието, Димитър Т. бил напуснал цеха поради влошени отношения със собственика. Двамата решили да извършат кражба на ловното оръжие на работодателя им, като скрили отнетите вещи под колони на моста на главен път Ловеч – Троян.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане от съда.