Мъж, държал цигари без бандерол, и жена с незаконна ловна пушка са осъдени по одобрено споразумение на Районна прокуратура – Тетевен

25 Юли 2016 г.

Мъж,  държал цигари без бандерол и жена с незаконна ловна пушка   с осъдени, след одобрено от съда споразумение на Районна прокуратура– Тетевен.

Мъж,  държал цигари без бандерол и жена с незаконна ловна пушка   са oсъдени, след одобрено от съда споразумение на Районна прокуратура– Тетевен.

            Огнян И. се признава за виновен и е осъден за  това, че на 20.04.2016 г. в жилище и в селскостопански помещения в с. Малка Желязна, Ловешка област,  държал акцизни стоки  -  1002 кутии цигари марка “PINE Blue” 85 мм на обща стойност 7 515 лв., без бандерол, когато такъв се изисква по закон,  като случаят е немаловажен -  престъпление по  чл. 234, ал. 1 от НК. Наложено му е  наказание лишаване от свобода за срок от десет месеца, което на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага с  изпитателен срок от три  години.

              Росица М. се признава за виновна и е осъдена за това, че по същото време и място  държала огнестрелно оръжие  - един брой ловна пушка, марка „ТОЗ-25”, кал. 16 и  боеприпаси – 9 броя ловни патрони, кал.16 и 5 бр. ловни патрони –кал.12, без да има за това надлежно разрешение, което се изисква по  ЗОБВВПИ -  престъпление по чл. 339, ал.1 от НК. Наложено й е наказание  лишаване от свобода за срок от една година, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението е отложено за  изпитателен срок от три  години.

            Предметът на престъплението - 1002 кутии цигари “PINE Blue” и ловна пушка  са отнети  в полза на държавата.

           Споразумението не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда.