Районна прокуратура-Стара Загора извършва разследване по две бързи производства за държане на марихуана и амфетамини

18 Юли 2016 г.

Обвиняемите са в ареста с взета от съда постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“

Районна прокуратура-Стара Загора води две бързи производства за държане на наркотични вещества без надлежно разрешително - престъпление по чл. 354а ал. 1 т.3 от Наказателния кодекс.

На 13 юли 2016 г. в гр. Стара Загора е била извършена проверка в лек автомобил, управляван от Пламен Б. Полицейски служители от 2 РУ на МВР – Стара Загора установили, че той държи в себе си високорискови наркотични вещества. При проведените в условия на неотложност процесуално-следствени действия, а именно претърсване и изземване в лекия автомобил, управляван от Пламен Б., били намерени наркотични вещества. При извършен полеви наркотест вещество е реагирало на марихуана. Пламен Б. е бил привлечен като обвиняем по бързо производство за държане на високорисково наркотично вещество без надлежно разрешително и по искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът му е определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража на  16 юли 2016 г. Настоящото деяние е извършено в  изпитателен срок на предходно осъждане на Пламен Б. за престъпления по чл. 354а,ал.1 и по чл.354в,ал.1 от НК (отглеждане и разпространение на високорискови наркотични вещества).

 

По второто бързо производство по искане на Районна прокуратура-Стара Загора на 17 юли 2016 г. съдът е определил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван А, на 27 г., привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително.

На 13 юли 2016 г. при  извършена проверка в гр. Стара Загора полицейски служители на 2 РУ на МВР –  Стара Загора установили, че Иван А. държи в себе си предмети забранени от закона – високорискови наркотични вещества. В условията на неотложност са били извършени процесуално-следствени действия - обиск и изземване, при които  в дрехите на Иван А. били намерени наркотични вещества. При проведен полеви наркотест вещество е реагирало на амфетамини. Настоящото деяние е извършено в  изпитателен срок на предходно осъждане на Иван А. за престъпление по чл. 210, ал.1, т.2 от НК (измама), като спрямо него са налице и други две висящи неприключили наказателни производства, отново за държане на високорискови наркотични вещества.

Работата по разследването по двете бързи производства продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора.