Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд продавачка за присвояване и кражба на пари и стоки от магазин

6 Юли 2016 г.

Районна прокуратура – Велико Търново  внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишна продавачка за присвояване и кражба на пари и стоки от магазин- престъпление по чл. 206, ал.1,  вр. чл.20, ал.2  от НК и по чл. 194, ал.1,  вр. чл. 20, ал.2 от НК.

Районна прокуратура – Велико Търново  внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишна продавачка за присвояване и кражба на пари и стоки от магазин- престъпление по чл. 206, ал.1,  вр. чл.20, ал.2  от НК и по чл. 194, ал.1,  вр. чл. 20, ал.2 от НК.

Обвинението срещу Стефани С. е затова, че за времето от 09 до 10.04.2015 г., в гр. Велико Търново, в хранителен магазин, като извършител, в съучастие с непълнолетните К. Т. – подбудител и помагач и М. К.– помагач, противозаконно присвоила чужди движими вещи: 125  кутии цигари различни марки, шест  пакета тютюн и две кутии  пурети на обща стойност 606  лева,  204  броя  лотарийни билети от различни игри за 373 лева и 230 лева – от реализирани продажби и оборотни пари. Общо стоки и пари на стойност 1209 лева, собственост на „А-Стоп” ЕООД, които владеела и пазела на основание граждански договор за извършване на работа като продавач- консултант. Както и за това, че по същото време и място  отнела чужди движими вещи - сумата от 671,40 лева неотчетени и отчетени оборотни средства, от владението на управителя, собственост на дружеството, с намерение противозаконно да ги присвои.

Обвиняемата  работела в хранителен магазин като продавач. На 09.04.2015 г. застъпила на работа около 19.00 часа, като приела от предната смяна  наличните в магазина стоки, оборотни пари и лотарийни билети. От продажби на стоки същата вечер обвиняемата събрала 180 лева. В магазина имало и 291,40 лева от продажби през деня и 380  лева от продажби на лотарийни билети.

  Около 20:00 часа  в магазина дошъл К.Т., с когото обвиняемата  поддържала приятелски отношения. Той й  предложил да откраднат парите, цигари и лотарийни билети. Двамата решили да привлекат и М. К., който да им помогне със съвети относно възможността да избегнат видеонаблюдението в магазина, както и да им съдейства при изнасянето на парите и стоките. Обвиняемата отишла в сервизното помещение и оттам взела и прибрала в себе си парите, събрала в найлонов чувал от рафтовете в магазина кутии цигари, и пакети тютюн,  взела от касата  наличните пари. От своя страна  К.Т. и М.К. взели лотарийните билети. Всички вещи и пари тримата изнесли от магазина, а по-късно ги поделели помежду си.

 По отношение на двамата непълнолетни е сезирана мeстната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за образуване на възпитателно дело.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд- Велико Търново.