Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно Ангел Танев за административен ръководител на Районна прокуратура - Кнежа

11 Май 2016 г.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно с 8 гласа „за” Ангел Танев за административен ръководител на Районна прокуратура - гр. Кнежа.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно с 8 гласа „за” Ангел Танев за административен ръководител на Районна прокуратура - гр. Кнежа.

Ангел Танев има над 17 години стаж в органите на съдебната власт, от който над 16 години като прокурор. В периода от 1999 г до 2000 г.  е бил следовател в Окръжна следствена служба – Враца. От 2000 г. е  прокурор  в Районната прокуратурата – гр. Кнежа, като от 2000 г. до 2014 г. е бил неин административен ръководител.

В Концепцията си за стратегическо управление прокурор Танев поставя сред приоритетите в дейността на Районна прокуратура –  Кнежа повишаване на квалификацията и качеството на работа на прокурорите и своевременно запознаване със съдебната практика и новостите на законодателството. Акцентира върху продължаване на тенденцията за намаляване на малкия брой върнати дела от съда и постановени оправдателни присъди, както и за увеличаване на бързите и незабавни производства, с които, от една страна, се оправдават обществените очаквания, а от друга, се постига ефективност при изпълнение целите на наказанието. Счита, че практиката за периодично провеждане на работни срещи с разследващите органи следва да се възстанови с цел преодоляване на допуснати слабости в разследването. Прокурор Танев ще работи за ограничаване на младежката престъпност в района, свързана с разпространението и употребата на наркотични вещества.