Районна прокуратура – Тетевен привлече като обвиняеми трима във връзка с инцидента в с. Глогово

11 Май 2016 г.

Районна прокуратура – Тетевен привлече като обвиняеми трима мъже по досъдебно производство образувано във връзка с инцидента в с. Глогово.

Районна прокуратура – Тетевен привлече като обвиняеми трима мъже по досъдебно производство образувано във връзка с инцидента в с. Глогово.

Асен  А., Светлин И. и Левен Ч. са привлечени като обвиняеми за това, че на 09.05.2016 г. в с.Глогово, Ловешка област, на улица „Христо Ботев“ пред дом № 8, е извършили непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, нанасяне побой над една жена и  двама мъже  и повреждане на лек автомобил „Фоксваген Поло“, собственост на жената - престъпление по чл.325, ал.1 от НК.

По отношение на Асен  А. и Светлин И. е взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на по 1000 лева, а по отношение на Левен Ч.  – подписка.

Прокуратурата е образувала досъдебното производство по случая още на 09.05.20015 г.  В рамките на  три дни прокуратурата е извършила множество следствени действия. Назначени са съдебномедецински експертизи  за установяване характера на телесни увреждания на пострадали и оценителна експертиза за  причинени щети  по лекия автомобил.

Районна прокуратура-Тетевен  е образувала досъдебно производство и във връзка с инцидент от събота /07.05.2016г/ за престъпление по чл.216, ал.1 от НК срещу неизвестен извършител за причинени щети на недвижими имот – жилище собственост на  С. З. от с. Глогово.  Проведени са разпити на свидетели и са назначени експертизи.

Под наблюдението на прокуратура се извършват действията по разследването във връзка с двата инцидента.