До момента е установено, че на 28.04.2016 г. Николай Г. управлявал автомобила на баща си. С него била приятелката му. Около 00.20 часа двамата спрели до денонощен магазин на ул.”Николаевска” с цел да пазаруват. Пред магазина обаче видели две лица в нетрезво състояние и решили да не слизат. При потеглянето на автомобила непълнолетният Йордан А. отворил шофьорската врата и поискал Николай Г. да ги откара до кв. „Смирненски”. Въпреки нежеланието му двамата се качили на задната седалка на автомобила. В близост до сградата на „ВиК”-Габрово двамата поискали автомобилът да бъде спрян и принудили водача да излезе. Излязла и приятелката му. 

На 28.04.2016 г. е започнало досъдебно производство срещу 17-годишния Йордан А. за престъпление това, че на същата дата, около 00.20 часа, в гр.Габрово, противозаконно отнел чуждо МПС – л.а.”Мерцедес”, от владението на Николай Г., без негово съгласие, с намерение да го ползва, като за отнемането на автомобила е употребена сила и заплашване, и е последвала повреда на превозното средство, и деянието е извършено в пияно състояние – престъпление по чл.346 ал.5, вр. с ал.2 т.1,2 , вр.с ал.1, вр. с чл.63 ал.1 т.2 от НК.

Делото се наблюдава от Районна прокуратура – Габрово.

До момента е установено, че на 28.04.2016 г. Николай Г. управлявал автомобила на баща си. С него била приятелката му. Около 00.20 часа двамата спрели до денонощен магазин на ул.”Николаевска” с цел да пазаруват. Пред магазина обаче видели две лица в нетрезво състояние и решили да не слизат. При потеглянето на автомобила непълнолетният Йордан А. отворил шофьорската врата и поискал Николай Г. да ги откара до кв. „Смирненски”. Въпреки нежеланието му двамата се качили на задната седалка на автомобила. В близост до сградата на „ВиК”-Габрово двамата поискали автомобилът да бъде спрян и принудили водача да излезе. Излязла и приятелката му. На шофьорското място седнал непълнолетния Йордан А. и сам подкарал автомобила. Малко по-късно се върнал на същото място, принудил Николай Г. да се качи на другата предна седалка и отново тръгнал в посока към кв.”Смирненски”. Междувременно приятелката на Николай Г. сигнализирала за случилото се на тел.112 и към мястото на инцидента бил насочен полицейски екип. Малко по-късно „Мерцедес”-ът се блъснал в къща на бул.”Н.Й.Вапцаров”, където пристигнали и полицейските служители. Пътуващите в автомобила не пострадали.

Работата по случая продължава.