Новини

Сподели

Новият ръководител на Апелативна специализирана прокуратура Ивайло Ангелов встъпи официално в длъжност

Научи повече

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първоинстанционния съд от 05.11.2021 г., с което бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двама обвинени  за изнудване на възрастни хора със заплахи за убийство, заплахи за палеж и физическо насилие (престъпления по чл. 214, ал.2, т. 1, във връзка с чл. 213, ал. 2 от НК, подсъдни на Специализирания наказателен съд).

Научи повече

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на Специализирания наказателен съд от 29.10.2021 г., с което бе взета  мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двама обвинени за участие в престъпен сговор за  финансови облаги от компютърни измами.

Научи повече

На 29.10.2021 г. Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет продължи започналото през юли 2021 г. обсъждане на темата за бъдещето на специализираните съдилища и прокуратури. Участниците в дискусията решиха дебатът „за“ или „против“ закриването на специализираното правосъдие да продължи в следващото заседание на Съвета.

Научи повече