22 Май 2014 г.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения за отвличане и принуда

Сподели

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на десетима участници в организирана престъпна група, създадена с цел отвличания, принуда, унищожаване и повреждане на имущество. Участниците в групата са задържани при специализирана операция на Главна дирекция„Национална полиция“ под ръководството и надзора на Специализирана ...

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на десетима участници в организирана престъпна група, създадена с цел отвличания, принуда, унищожаване и повреждане на имущество. Участниците в групата са задържани при специализирана операция на Главна дирекция„Национална полиция“ под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Димитър Владимиров, Калоян Иванов, Евгени Евгениев, Златомир Иванов, Николай Ненов, Борис Тодоров, Цветан Цветанов, Генади Величков, Веселин Михайлов и Венислав Величков – за престъпления по чл. 321, ал. 3, пр.2, т. 2, вр. с ал. 1 и ал. 2 от НК.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2012 г. в област Монтана. Чрез заплахи, отвличания и унищожаване на имущество със значителна стойност, в т. ч. палежи и чупене на автомобили,  участниците са принуждавали работещи в сферата на селското стопанство да продават имоти, да подписват договори за охрана.

С постановления на прокурор от Специализираната  прокуратура на десетимата участници в престъпната структура е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За част от тях ще бъде поискано от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.