27 Февруари 2014 г.

19 обвинени за наркотици

Сподели

Днес, 27 февруари 2014 г., Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 19 лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици на територията на София.

Обвинения като ръководители на групата са повдигнати на Виктор Боцев (с прякор ...

Днес, 27 февруари 2014 г., Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу 19 лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици на територията на София.

Обвинения като ръководители на групата са повдигнати на Виктор Боцев (с прякор Джуката) и Габриел Боцев (известен още като Жабата) - по чл. 321, ал. 3., вр. ал. 1 от НК. На участниците в престъпната структура са повдигнати обвинения по чл. 321, ал. 3, вр. ал. 2 от НК и по чл. 354а, ал. 2 , вр. ал. 1 от НК - за държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Десет от членовете на групата са задържани на 26 февруари 2014 г. при специализирана операция на СДВР под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Трима от групата, в т.ч. единият от ръководителите - Виктор Боцев, са в неизвестност и са обявени за издирване. Останалите 6-има, в т.ч. другият ръководител – Габриел Боцев, са в ареста с наложени от съда постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража“ по други досъдебни производства.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от септември 2012 г.

При проведените процесуално-следствени действия на 26 февруари 2014 г. на различни адреси в София са намерени и иззети големи количества наркотици. Установени са два склада за дрога на престъпната организация, в които са открити значителни количества хероин и амфетамини, както везни, пликчета и готови дози, предназначени за черния наркопазар.

Сред задържаните има три жени, сред които са и съпругите на Виктор и Габриел Боцеви. В момента в Специализирания наказателен съд срещу братята се водят две други дела за разпространение на наркотици. Повечето от участниците в ръководената от тях нова престъпната структура са осъждани или с висящи дела.

За седем от задържаните участници в групата Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд постоянна мярка „Задържане под стража“. За трима ще бъдат поискана „Парична гаранция“. Очаква се делото по мерките за неотклонение да бъде насрочено в Специализирания наказателен съд на 28 февруари 2014 г., петък.