30 Април 2014 г.

Пет ефективни присъди за скиминг престъпления

Сподели

Специализираният наказателен съд постанови ефективни присъди за петима участници в трансгранична организирана престъпна група, създадена с цел скиминг престъпления. Досъдебното производство бе образувано от Специализираната прокуратура през май 2012 г. и внесено в съда с обвинителен акт на 16 юли ...

Специализираният наказателен съд постанови ефективни присъди за петима участници в трансгранична организирана престъпна група, създадена с цел скиминг престъпления. Досъдебното производство бе образувано от Специализираната прокуратура през май 2012 г. и внесено в съда с обвинителен акт на 16 юли 2013 г. Съдействие в разследването на СП срещу престъпната група бе оказано от Сикрет сървис – САЩ.

Първоинстанционният съд постанови 8 години лишаване от свобода за ръководителя на групата Ивайло Петров. Георги Георгиев получи 3,6 години затвор, Любомир Асенов и италианският гражданин Лукас Пиеручи – по 4 години затвор и Красимир Митов – 1 година лишаване от свобода.

В хода на съдебния процес бе доказано, че групата се е занимавала с производство, пласиране и използване на технически средства за манипулиране на АТМ и ПОС устройства и източване на средства от кредитни и дебитни карти на български и чужди граждани от САЩ, Аржентина, Украйна, Русия и други.