10 Май 2012 г.

Шестима задържани за данъчни престъпления

Сподели

Днес, 10 май 2012 г., екипи на ГДБОП и НАП, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, извършиха оперативно-следствени действия по досъдебно производство, образувано срещу организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система в особено големи ...

Днес, 10 май 2012 г., екипи на ГДБОП и НАП, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, извършиха оперативно-следствени действия по досъдебно производство, образувано срещу организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система в особено големи размери при търговия със захар:
-    престъпление по чл. 321 от НК.
Извършени са претърсвания и изземвания в 15 обекта в пет града в страната. Провеждането на процесуално-следствените действия в сградата на бизнесцетнър „Литекс тауър“ в София е осигурено със съдействието на Специализирания отряд за борба с тероризма. Иззети са документи и компютърни конфигурации.
С полицейска заповед за срок от 24 часа са задържани шест лица, сред които тримата изпълнителни директори на „Литекс комерс“. Процесуално-следствените действия продължават. Уточнява се срещу кои от задържаните лица да бъдат повдигнати обвинения.