7 Юни 2012 г.

ММА бойци обвинени в рекет

Сподели

Днес, 7 юни 2012 г., Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу седем участници в организирана престъпна група, създадена с цел рекети принуда на територията на София и страната. Участниците в престъпната структура са задържанипри специализирана операция на ГДБОП под ръководството и ...

Днес, 7 юни 2012 г., Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу седем участници в организирана престъпна група, създадена с цел рекети принуда на територията на София и страната. Участниците в престъпната структура са задържанипри специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на прокурор от Специализираната прокуратура.
Повдигнати са обвинения срещу:
1.    Георги Стоев, ръководител на групата, за престъпление:
-    по чл. 321, ал. 3, пр. 3, т.1, вр. ал.1 от НК.
2.    Николай Георгиев
3.    Георги Стефанов
4.    Валентин Арсов
5.    Веселин Веселинов

6. Ивайло Тодоров

7. Огнян Петров, участници в групата, за престъпление:
- по чл. 321, ал. 3, пр. 2, т. 2, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Шестима от участниците в групата за задържани в София, седмият  – в Банско. Според събраните доказателства групата е действала от 2009 г. Участниците са давали заеми на физически лица, а след това силово са принуждавали длъжниците, които не са могли да върнат задълженията си навреме, да прехвърлят недвижими имоти на близки на членовете на престъпната структура. При претърсвания и изземвания в жилища и офиси на задържаните са иззети наркотици и незаконно притежавани бойни патрони. Част от участниците в престъпната структура са ММА бойци.
С постановление на Специализираната прокуратура седмината са преведени в следствения арест за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд да им бъде наложена постоянна мярка „Задържане под стража“.