23 Април 2012 г.

Повдигнати обвинения

Сподели

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу шестима участници в организирана престъпна група, създадена за разпространение на цигари без банделол, весени контрабандно през ГКПП „Капитан Андреево“. Участниците в групата са задържани  на 21.04.2012 г. при специализирана операция на „Вътрешна сигурност ...

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу шестима участници в организирана престъпна група, създадена за разпространение на цигари без банделол, весени контрабандно през ГКПП „Капитан Андреево“. Участниците в групата са задържани  на 21.04.2012 г. при специализирана операция на „Вътрешна сигурност“ на МВР и Областните дирекции на МВР в Бургас и Хасково под ръководството и надзора на прокурор от Специализираната прокуратура. Дейността на групата е била наблюдавана от октомври 2011 г. Обвинения са повдигнати на:
1.    Константин Дяков, ръководител на групата:
-    за престъпления по чл. 321, ал.3, пр. 2,  вр. с ал.1 от НК
-    по чл. 234, ал. 1 от НК;
2. Драгомир Денев
3. Йоско Алексиев
4. Таня Кръстева
5. Галина Илиева
6. Димитринка Киркова – участници в групата:
-   за престъпление по чл. 321, ал. 3, пр.. 2, т.2, вр. ал. 2 от НК.
Според събраните доказателства престъпната група е организирала мрежа за внос на безакцизни цигари и за разпространението им в Бургаския регион. Кръстева, Илиева и Киркова са осигурявали количествата цигари без бандерол на „Капитан Андреево“. Дяков, Денев и Алексиев (и тримата от Карнобат), са превозвали и доставяли цигарите на черния пазар в Бургаско. Наблюдението над групата е продължило до установяване на всички участници и техните функции в престъпната структура.
На 21 април в района на „Капитан Андреево“ в колата на ръководителя на групата Константин Дяков „Ауди“ 80 са открити и иззети 4000 кутии цигари от различни марки без бандерол на стойност 18 000 лева. Дяков е задържан минути, след като стоката е била натоварена в автомобила му. По същото време на „Капитан Андреево“ и в Карнобат са задържани останалите участници в групата.
С постановление на Специализираната прокуратура шестимата са преведени в следствения арест за срок до 72 часа. Внесено е искане да им бъде наложена постоянна мярка „Задържане под стража“.