Новини

Сподели

Апелативният специализиран наказателен съд огмени определението на Специализирания наказателен съд от , с което бе отхвърлено искането за изменение на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека на М.Г, обвинена за участие в организирана престъпна група за измами чрез незаконна търговия с финансови инструменти и изпиране на пари. като вместо него определи по лека МН, а именно „Парична гаранция“ в размер на 15 000 лева.

Научи повече

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първоинстанционния съд, с което мярката за неотклонение на обвиняемия за участие в 6-членна организирана престъпна група за измами чрез търговия с финансови средства и изпиране на пари Ф.Н., бе изменена от „домашен арест“ в „гаранция в пари“, но увеличи размера на определената му гаранция от 10 000 лв. на 50 000 лв. Съдебният състав отчете продължителния период на разследването (от 9.03.2021 г.), извършените през това време множество процесуално-следствени действия, намалелия интензитет на опасност обвиняемият да се укрие, както и неговото имотно състояние.

Научи повече

Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на първата съдебна инстанция от 29.07.2021 г., с което мярката за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия за участие в организирана престъпна група за незаконно подпомагане и превеждане през страната на мигранти В.Д. (престъпления по чл. 280 и чл. 281 от НК) бе изменена в „домашен арест“.

Научи повече

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение на трети обвиняем за участие в група за финансови измами и изпиране на пари

Научи повече