3 Юли 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Плевен, ТО-Никопол, задържаха обвиняеми по досъдебно производство за отглеждане на коноп

Сподели

Районна прокуратура – Плевен, ТО-Никопол, привлече в качеството на обвиняеми пет лица /Т. Ч., Ц.Ц., О.З., П.З. и В.Д./ за това, че  в периода от неустановена дата до 30.06.2020 г., в с. Дебово, обл. Плевен, в съучастие засяли и отглеждали  361 броя растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсори правила. Досъдебно производство е за престъпление по чл. 354в, ал.1, вр.чл. 20, ал.2 вр.ал.1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от две до пет години  и глоба от 5000 до 10 000 лева.

Районен съд–Никопол е уважил искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на четирима от обвиняемите. На О.З. /заради здравословното му състояние/ съдът е определил мярка за неотклонение домашен арест. Определенията на РС Никопол подлежат на обжалване пред ОС Плевен.

Действията по разследването продължават под ръководството на прокуратурата.