Мъж, държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества, е задържан за 72 часа от прокурор от Окръжна прокуратура – Силистра

20 Юни 2022 г.

Мъж на 41 години от Силистра, привлечен в качеството му на обвиняем от Окръжната прокуратура за две престъпления - държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително и за отглеждане на марихуана, бе оставен в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Т.С., който е добре известен на органите на реда и осъждан за подобни прояви, е задържан на 17 юни 2022 година, в момент на продажба на наркотични вещества. У него са намерени и иззети 26,5 грама суха тревиста маса – марихуана.

При последвалото претърсване в имот на обвиняемия в село Сребърна, са намерени още 10 грама от същия наркотик, електронни везни, съдове и препарати, използвани за отглеждане на растения. Установено е, че в двора на имота, сред пчелин, има разположени 20 бр. саксии с растения от рода на конопа в различен стадий на растеж.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Силистра. Предстои искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ да бъде внесено в съда.