Районна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност за палеж на микробус млада жена от село Стефан Караджа

13 Юни 2022 г.

Районна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност за палеж на моторно превозно средство - престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК, 29-годишната М.С. от село Стефан Караджа. Жената не е криминално проявена и не е осъждана за други престъпления. На същата е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 300 лева.

Палежът на микробус „Мерцедес“, паркиран близо до стадиона в селото, е извършен на 11 юни 2022 година около 06:30 часа. М.С. и собственикът му се познавали и между тях възникнал конфликт вечерта преди инцидента. През нощта жената се забавлява с компания извън селото.

На сутринта тя се върнала, отишла до превозното средство като била подготвена с туба бензин и запалка. Заляла микробуса със запалителната течност и го подпалила. Обвиняемата напуснала местопроизшествието и се прибрала в дома си, където часове по-късно била задържана.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под надзора и ръководството на прокурор от ТО Девня при Районна прокуратура – Варна.