Румънски гражданин, обвинен за кражбата на стоки от търговски център във Варна за над 1000 лева, беше осъден ефективно след бързо производство под ръководството на Районната прокуратура

19 Юли 2022 г.

Във връзка с бързо производство, ръководено от Районна прокуратура – Варна, 27-годишен мъж – румънски гражданин, беше осъден с „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца при общ режим на изтърпяване на наказанието. Г.С. беше привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 7 от НК – кражба, извършена в условията на повторност.

Мъжът беше задържан  на 16 юли 2022 година в един от големите търговски центрове във Варна, след като бил забелязан да извършва кражба на стоки от магазин. В две торби, облепени с алуминиево фолио отвътре, Г.С. се опитал да открадне дрехи за над 1 000 лв. от обекта на голяма международна верига. Използвайки алуминиевото фолио той успял да манипулира скенерите, заглушавайки датчиците на дрехите. Малко след кражбата мъжът е задържан.

27-годишният румънец е криминално проявен и осъждан, като настоящото престъпление е извършено в условията изпитателен срок от предходно осъждане.

Одобреното от Варненския районен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.