Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за държане с цел разпространение на кокаин, марихуана и екстази

23 Септември 2022 г.

Окръжна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняем К.П., на 46 г., за това, че на 21.09.2022 г., в гр. София и в гр. Пловдив без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества-816 грама кокаин, малко количество марихуана и течност със съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол  - престъпление по чл. 354а ал. 1 от Наказателния кодекс.

Като обвиняем е привлечен и Г.Т., на 39 г., за това, че на 21.09.2022 г. в гр. Пловдив без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – малки количества екстази и течност със съдържание на тетрохидроканабинол – престъпление по чл. 354а ал.1 от Наказателния кодекс.

Двамата обвиняеми се познавали. Те са имали отношения във връзка с разпространение на наркотични вещества.

К.П. и Г.Т. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 23 септември 2022 г., Окръжна прокуратура–Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържани под стража“ спрямо К.П. Предстои преценка на доказателствата за определяне на мярка за неотклонение и спрямо Г.Т.