Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняем 42-годишен мъж за подпомагане на чужденци да преминат през страната

6 Юли 2020 г.

Прокуратурата в Свиленград повдигна обвинение на 42-годишен мъж за подпомагане на чужденци незаконно да преминат през страната, с цел да набави за себе си имотна облага

 

Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняем В.Х., на 42 г., за това, че на 4 юли 2020 г., в гр. Любимец, обл. Хасково, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал чрез осигуряване на транспорт на 35 чужди граждани,  да преминат през страната в нарушение на закона – престъпление по чл. 281 ал.2 т.1 т.4 и т.5 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 4 юли 2020 г., около 18 часа, служители на Полицейски участък – гр. Любимец, спрели за проверка товарен автомобил, марка „Мерцедес“. В товарното помещение на колата, управлявана от обвиняемия В.Х., са установени 35 лица без документи за самоличност . Пред полицейските служители те са обяснили, че 33-ма от тях са от Афганистан, а двама – от Пакистан.

Обвиняемият В.Х. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Под ръководството на Районна прокуратура – Свиленград продължават процесуално-следствените действия по случая.