По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден мъж на 2  години и 8 месеца лишаване от свобода за измама

23 Юни 2021 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден мъж на 2  години и 8 месеца лишаване от свобода за измама

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Р.А., на 30 г., за това, че на 22.02.2021 г., в с. Розово, общ. Казанлък, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у другиго и с това причинил имотна вреда, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 211, пр. трето, вр. чл. чл. 209 ал.1 вр. чл.29 ал.1 б.а“ от Наказателния кодекс.

Районен съд – Стара Загора е наложил на Р.А. наказание от 2 години и 8 месеца лишаване от свобода.

На 22 февруари 2021 г., Р.А. минавал покрай къщите в с. Розово, общ. Казанлък, като видял, че пострадалата свидетелка е в двора. Предложил й дърва на цена от по 50 лева за кубик. Той поискал телефонния номер на съпруга й. Жената му го дала и той имитирал разговор с него, че е съгласен за покупката. Пострадалата предплатила закупуването на 4 кубика дърва, като дала общо 200 лв. на Р.А. По-късно установила, че е измамена. Дърва не й били доставени, а съпругът й казал, че разговор с такова лице не е провеждал.

Р.А. е осъждан за умишлени престъпления. Присъдата е постановена по реда на съкратеното съдебно следствие и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.