Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди в землището на с. Песнопой

8 Юни 2021 г.

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди в землището на с. Песнопой

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131 ал. 1 вр. чл. 130 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 6 срещу 7 юни 2021 г., в землището на с. Песнопой, обл. Пловдив,  група мъже и жени посетили постройка, в която се намирала тръба за ползване на минерална вода. Двама от тях влезли в помещението, за да се къпят, а други двама мъже останали да чакат навън в лек автомобил. В това време пристигнал 50-годишният А.К., който също искал да ползва минералната вода. Той влязъл в спор с двамата мъже в автомобила, защото искал веднага да влезе в помещението, а техните познати се забавили, А.К. извадил законно притежаван боен пистолет и стрелял три пъти във въздуха със стоп патрони, след което се отдалечил. В това време двамата мъже и трети техен приятел, който излязъл от постройката, се насочили към А.К. Като ги видял да се приближават, А.К. излязъл от автомобила си и стрелял отново със стоп патрони. Той уличил единия от мъжете. Тримата му нанесли побой, както и счупили стъклата на лекия му автомобил.  След това пострадалият мъж се качил в колата си и тръгнал за болница в гр. Пловдив. С него бил и един от приятелите му. На един от булевардите в града пострадалият, който шофирал,  предизвикал леко пътнотранспортно произшествие. На място пристигнали полицейски служители. Водачът бил тестван за алкохол с техническо средство, което отчело 0,5 промила, за което му бил съставен акт за административно нарушение.

По-късно за инцидента е бил подаден сигнал в полицията. А.К. е бил задържан за срок от 24 часа, като предстои да му бъде повдигнато обвинение. Оръжието, което е използвал, е иззето.